علیرضا قربانی
تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۵۱
ملیت: ایرانی ایران
سبک(ها): موسیقی سنتی ایرانی
سالهای فعالیت: از ۱۳۶۳ تا امروز
آلبوم معروف: رسوای زمانه، حریق خزان، اشتیاق
علیرضا قربانی (زاده ۱۵ بهمن ۱۳۵۱ در تهران)، خوانندهٔ موسیقی سنتی ایرانی است. وی در ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی آواز و تصنیف میخواند.
وی از دوران کودکی به مدت چندین سال به فراگیری هنر قرائت قرآن نزد استادان مختلف پرداخت و در این راه موفق به کسب مدارج مختلف گردید.
تصانیف قدیمی را از کودکی با علاقهٔ فراوان میخواند، با موسیقی اصیل ایرانی رشد کرد و از سال ۱۳۶۳ به طور جدی به فراگیری ردیف آوازی، تلفیق شعر و موسیقی، بینش و زیبایی شناسی در آواز ایران پرداخت. وی در این راه از محضر خسرو سلطانی، بهروزعابدینی، مهدی فلاح، حسین عمومی و احمد ابراهیمی و رضوی سروستانی بهرهمند گردید.
علیرضا قربانی تاکنون در بسیاری از فستیوالهای مهم موسیقی در نقاط مختلف دنیا به اجرای برنامه پرداختهاست که حاصل برخی از این اجراها به صورت لوح فشرده در اروپا انتشار یافتهاست.
از سال ۱۳۷۸ به عنوان خواننده ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی به اجرای برنامههای متعدد در داخل و خارج از کشور پرداختهاست.
علیرضا قربانی فعالیت حرفهای خود را به عنوان خواننده موسیقی سنتی ایرانی از اواسط دهه ۱۳۷۰ آغاز کرد و در سال ۱۳۷۸ یکسال پس از شروع فعالیت رسمی ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی و پس از کنارهگیری محمدرضا شجریان از ارکستر ملی، با معرفی حسین عمومی و علی تجویدی همکاری خود را به عنوان خواننده ثابت ارکستر ملی ایران آغاز کرد.
یکسال بعد، نخستین آلبوم صوتی او با نام «اشتیاق» به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی و اجرای ارکستر ملی ایران منتشر شد. قربانی تا سال ۱۳۸۸ و تا پیش از تعطیل شدن ارکستر ملی به صورت ثابت با آن همکاری داشت. سپس با بازگشایی ارکستر در سال ۱۳۹۰ به رهبری بردیا کیارس در چند اجرا آن را همراهی کرد و پس از آن از ارکسترهای دولتی کناره گرفت.
علیرضا قربانی به موازات ارکستر ملی ایران، از سال ۱۳۷۵ فعالیتهایی در زمینه موسیقی اصیل ایرانی انجام دادهاست. فصل باران به آهنگسازی مجید درخشانی، از خشت و خاک و روی در آفتاب به آهنگسازی صادق چراغی، سوگواران خموش به آهنگسازی پژمان طاهری و سرو روان به آهنگسازی علی قمصری از جمله آثاری هستند که قربانی در بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ در زمینه موسیقی ایرانی خوانندگی آن را بر عهده داشتهاست.
علیرضا قربانی در عرصه بینالمللی و در بسیاری از جشنوارههای جهان در آسیا، اروپا و شمال آفریقا حضور داشتهاست. دو آلبوم او به نامهای «جلوه گل» با همراهی داریوش طلایی و «سودایی» به آهنگسازی سامان صمیمی در اروپا منتشر شدهاند. همچنین همکاری مشترک او با خواننده تونسی (درصف حمدانی) به نام سرمستی (Ivresses) بر روی رباعیات خیام نیشابوری در اروپا با استقبال مواجه شد و در تعدادی از جشنوارههای جهان به اجرا درآمد.
او همچنین دو همکاری مشترک با گروه شمس به نامهای برسماع تنبور و قطرههای باران را منتشر کردهاست. دو همکاری او با مهیار علیزاده، به نامهای حریق خزان و دخت پریوار مورد استقبال قرار گرفتند. اثر دیگر او به نام همآواز پرستوهای آه با آهنگسازی سیاوش ولیپور و بر اساس اشعاری از مهدی اخوان ثالث، از دیگر آثار علیرضا قربانی با آهنگسازان موسیقی ایرانی است.
دو آلبوم دیگر به بازخوانی آثار آهنگسازان معروف و قدیمی ایرانی ارتباط دارند. اولی بر اساس ساختههای همایون خرم بهنام رسوای زمانه که سال ۱۳۸۸ و دومی بر اساس ساختههای علی تجویدی بهنام رفتم و بار سفر بستم که در سال ۱۳۹۳ منتشر شد.
آلبوم مشترک او و فردین خلعتبری من عاشق چشمت شدم نام دارد که مجموعهای از همکاریهای این دو هنرمند در زمینه موسیقی فیلم و تیتراژهای مجموعههای تلویزیونی است.
آلبوم فروغ نیز به آهنگسازی سامان صمیمی از طرف مؤسسه فرهنگی هنری آهنگ اشتیاق وابسته به خود او منتشر شدهاست.
رادیو
آشنایی و معاشرت وی با استادان علی تجویدی و فرهاد فخرالدینی دریچههای جدیدی از دنیای موسیقی ایران را به رویش گشود و تجربههای جدیدی از موسیقی ایرانی با نامهای موسیقی گلها، برگ سبز و شاخه گلهای رادیو را تجربه کرد.
۱۳۷۹ آلبوم اشتیاق به آ هنگسازی فرهاد فخرالدینی به عنوان اولین اثر ارکستر موسیقی ملی ایران
۱۳۸۳ آلبوم فصل باران به آهنگسازی مجید درخشانی
۱۳۸۴ آلبوم از خشت و خاک به آهنگسازی صادق چراغی و بر روی اشعار فردوسی
۱۳۸۵ آلبوم سوگواران خموش به آهنگسازی پژمان طاهری
۱۳۸۵ آلبوم روی در آفتاب به آهنگسازی صادق چراغی
۱۳۸۷ آلبوم سرو روان به آهنگسازی علی قمصری
۱۳۸۷ آلبوم سمفونی مولانا به آهنگسازی هوشنگ کامکار
۱۳۸۸ آلبوم رسوای زمانه به آهنگسازی همایون خرم
۱۳۸۸ آلبوم قاف عشق از گروه موسیقی اشتیاق
۱۳۹۰ آلبوم بر سماع تنبور به آهنگسازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری
۱۳۹۰ آلبوم جلوه ی گل به آهنگسازی داریوش طلایی (اجرای کنسرت ۱۳۸۲ در کشور فرانسه) پخش توسط شرکت آوای باربد
۱۳۹۱ آلبوم حریق خزان به آهنگسازی مهیار علیزاده
۱۳۹۱ آلبوم هم آواز پرستوهای آه به آهنگسازی سیاوش ولیپور
۱۳۹۳ آلبوم رفتم و بار سفر بستم به تنظیم کامبیز روشنروان
۱۳۹۳ آلبوم قطرههای باران به آهنگسازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری
۱۳۹۳ آلبوم سودایی به آهنگسازی سامان صمیمی، منتشر شده در فرانسه
۱۳۹۴ آلبوم دختِ پری وار به آهنگسازی مهیار علیزاده
۱۳۹۴ آلبوم من عاشق چشمت شدم به آهنگسازی فردین خلعتبری و با همکاری افشین یداللهی (آلبومی از تیتراژهای سریالهای تلویزیونی در دهه ۸۰ و ۹۰)
مجموعه تلویزیونی پرده نشین
مجموعه تلویزیونی کیف انگلیسی
مجموعه تلویزیونی شب دهم
مجموعه تلویزیونی سایه آفتاب
مجموعه تلویزیونی روشنتر از خاموشی (ملاصدرا)
مجموعه تلویزیونی مدار صفر درجه
مجموعه تلویزیونی وضعیت سفید
مجموعه مستند ایران
مجموعه مستند آخرین روزهای زمستان
مجموعه تلویزیونی راستش را بگو
فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط
مجموعه تلویزیونی تنهایی لیلا
مجموعه تلویزیونی کیمیا (مجموعه تلوزیونی)
شهرزاد (مجموعه تلویزیونی)
برترین های ماه
بهترینهای این ماه را برای شما آماده کردهایم.پر بازدیدترین آهنگ این هفته